"Левски" мисли дали да не бутне новия "сбъркан" сектор на "Георги Аспарухов“

"Левски" мисли дали да не бутне новия "сбъркан" сектор на "Георги Аспарухов“

Новите собственици на "Левски" обмислят дали да съборят новопостроеният сектор "А" на клубния стадион "Георги Аспарухов“, тъй като бил "сбъркан". Председателят на тръст "Синя България“ Илия Козарев съобщи, че до края на годината няма да се строи козирка на въпросния сектор.

 

Козарев се позова на новия бос на "сините“ Спас Русев, който по време на среща с организираните фенове, споделил, че е провел консултации със строителни фирми по въпроса. Специалистите били на мнение, че е по-лесно да се срути всичко и да се започне отначало, отколкото да се построи козирка.

 

"Няма да има козирка до края на годината. Скъпо съоръжение излиза тази козирка. На този етап решение – няма да се прави сега. Предстоят консултации с фирми, консултанти. Знаете, че предстоят още много инвестиции“, коментира Козарев.

 

Русев беше обещал да постави козирката до Нова година, но това явно няма да се случи.

 

"Предстои още проучвателна работа, за да се реши какво ще се прави със сектор "А". Знаете, че този сектор не е само седалките отпред. Трябваше да има съблекални, ресторанти, музеи - и това не е довършено, и това не е направено. И там трябват още много инвестиции", каза още Козарев.

 

Строежът на сектора се движеше от бившия собственик Иво Тонев, който напусна клуба.

 

“Нещо хубаво, което са свършили собственикът Спас Русев и екипът му, е, че са подписали нови споразумения с двете строителни фирми относно погасителните договори за строежа на трибуната. Според предишните, ако една от тях предяви претенции и иска да ѝ се изплатят задълженията, а клубът не е в състояние, няма да има никакъв проблем да блокира сметките му и да го фалира. Точно поради тази причина е добре, че Русев е стигнал до консенсус със строителните компании, променил е тези споразумения и клубът не може да бъде блокиран”, каза още Козарев.

Споделяне

Още от Спорт

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?