Либералният съюз на Черна гора предлага на Джуканович да състави правителство

Либералният съюз на Черна гора се отказа от всякакви коалиционни преговори и предложи пълната си подкрепа за евентуално правителство на малцинството на пронезависимия блок на президента Мило Джуканович, настоявайки в замяна да бъде организиран референдум за независимост на по-малката югославска република, предаде ДПА.

Това позволява на коалицията на Джуканович да запази абсолютна власт и да изпълни предизборното си обещание по отношение на референдума за независимост, заяви Славко Перович, неформален лидер на Либералния съюз, след среща на ръководството на партията.

Коалицията на Джуканович Победата е за Черна гора първоначално обеща референдумът да се проведе това лято, първо през юни, а после през юли, но се представи по-лошо от очакваното на изборите на 22 април и не можа да състави очакваното коалиционно правителство с Либералния съюз. Либералният съюз няма да преговаря повече с никого, заяви Перович.

Изявлението бе направено след като се провалиха преговорите за очаквания съюз между коалицията на Джуканович и Либералния съюз, които получиха съответно 36 и 7 депутатски места в 77-членния парламент.

Все още няма реакция от лагера на Джуканович и остава неясно дали той ще приеме предложението на Либералния съюз, който се смята в Черна гора за много труден партньор, посочва ДПА.

 

Споделяне

Още от Балкани

Как смятате да прекарате Коледа и Нова година?