Лична помощничка на Доналд Тръмп подаде оставка

Личната помощничка на президента Доналд Тръмп Мадлин Уестърхаут

Личната помощничка на президента на САЩ Доналд Тръмп Мадлин Уестърхаут подаде в четвъртък оставка, след като Тръмп научил, че тя е разказала на журналисти подробности от живота му, съобщи Си Ен Ен.

Уестърхаут е работила за Тръмп от началото на мандата му и офисът ѝ бил точно срещу Овалния кабинет, но нямала право да разкрива никаква информация за личния и семейния му живот. Тя се опитала да поеме нови ангажименти в Белия дом, включително да организира посещения на президента в чужбина. Действията ѝ предизвикали недоволството на други служители от правителството.

Последна капка станала среща на Уестърхаут с журналисти в имението на Тръмп в щата Ню Джърси, когато изглежда тя им разказала подробности от живота на президента, но без да ги предупреди да не правят запис. След като това се разчуло, в Белия дом се заговорило за евентуалното ѝ уволнение.

"В никой друг период от историята на нашата Страна Медиите не са били толкова Лъжливи, Изопачаващи и Корумпирани", написа Тръмп в сряда вечерта. Той изрази надежда, че когато настъпи време за оценка на неговото президентство, ще му бъде признато, че има заслуга за "осветляването на огромната непочтеност" на медиите, добавя Си Ен Ен.

Споделяне

Още от Свят