Личният кардиолог на Джордж Буш-старши е убит на улицата

Личният кардиолог на Джордж Буш-старши е убит на улицата

Личният кардиолог на 41-вия американски президент Джордж Буш-старши Марк Хаускнект, е бил убит при улична стрелба в Хюстън, предадоха агенциите.

За убийството е заподозрян около 30-годишен мъж, който се издирва от полицията.

В петък малко преди 9 часа сутринта местно време д-р Марк Хаускнект отивал с велосипед на работа. В района на Тексаската педиатрична болница той се разминал с друг колоездач, като при маневрата е възможно да му е пресякъл пътя.

Секунди след това другият мъж спрял, обърнал се, извадил пистолет, произвел два изстрела срещу 65-годишния лекар и след това избягал с велосипеда си.

Обилно кървящият д-р Хаускнект бил закаран по най-бързия начин в болница, но колегите му установили, че вече е мъртъв.

На извънреден брифинг заместник-директорът на местната полиция Трой Финър обясни, че разследващите все още не могат да оповестят дали убийството е планирано или стрелбата е резултат от разменени реплики заради засичането с велосипедите. Той заяви, че любителски видеозаписи на очевидци може да помогнат за установяване на причината за кръвопролитието.

Малко след изказването на Финър излезе и писмено съобщение с описание на убиеца - около 30-годишен мъж с бял цвят на кожата, възможно и латинос. Бил е с бяла бейзболна шапка, сиво яке-ветровка, къси шорти и е карал маунтин байк в светъл цвят.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?