Лидер в карго превозите откри глобален център за услуги в София

Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на "Карготек"

Един от лидерите в карго превозите "Карготек" откри глобален център за бизнес услуги в София. Финландската компания е реализирала 3.5 млрд. евро продажби през 2016 г. и за нея работят над 11 хил. души по света.

Столицата е избрана от 8 други дестинации, защото "София е изключително развиващ се град с невероятна енергия", каза Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на "Карготек" при официалното откриване на центъра.

По думите му това ще позволи на водещите бизнес области на компанията - Kalmar, Hiab и MacGregor, да освободят време и ресурси и да се съсредоточат върху растежа на бизнеса и иновациите, които правят световната търговия по-бърза, по-интелигентна и по-устойчива.

Мая Миланова, управител на българския офис на "Карготек" каза, че компанията е започнала преди около половин година с 40 служители, а днес вече работят над 130 души и плановете ни са да се разширяваме още.

"Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и поглед към бъдещето, които се стремят да се развиват дългосрочно в глобална компания, която има амбицията да ръководи посоката на създаване на по-умни бизнес услуги", обясни Миланова.

Българският екип на "Карготек" доставя бизнес услуги в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информация и снабдяването. Новият център е напълно интегрирана част от финландската компания.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов описа откриването на новия център като "знаково" събитие. "Това е още един мост между България и Финландия по линия на двустранните икономически отношения. Дигитализацията, един от основните фокуси на "Карготек", е и важен приоритет и на българското председателство на Съвета на ЕС. Идването на тази компания тук е поредното доказателство за намаляването на административната тежест и добрата бизнес среда", каза още Борисов.

Инвестицията показва доверието на финландското дружество в отдадеността на местния екип от специалисти и в потенциала за талант на българския пазар, които ще помогнат постигането на амбициозните цели на компанията в дългосрочен аспект за растеж, посочи Мико Пуолакка.

"Карготек" предоставя интелигентно управление на товарния поток за по-добро ежедневие като предлага иновативни товаро-разтоварни услуги и решения. Бизнес областите на "Карготек" - Kalmar, Hiab и MacGregor са пионери в сферата. Чрез позицията си на пристанища по море и по суша, те оптимизират глобалните товарни потоци и създават добавена стойност за клиентите си.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?