Лидерът на БСП в Пловдив и загубил кандидат-кмет подаде оставка

Лидерът на БСП в Пловдив и кандидат за кмет от левицата Захари Георгиев обяви в понеделник, че подава оставка от партийния пост. „Когато си лидер и кандидат за кмет и загубиш на изборите, няма нищо по-достойно от това да подадеш оставка”, каза Георгиев, който е и депутат от Коалиция за България, цитиран от БТА.

Аз загубих на тези избори, а партията ми не спечели, затова моето решение е, че подавам оставка като лидер на БСП в града, обясни Георгиев. Той отказа да коментира дали ще има колективна оставка на целия съвет на местната организация. Според него такова решение трябва да се вземе единодушно, а в противен случай всеки от 65-те му членове ще решава сам за себе си. 

Георгиев посочи, че резултатът от изборите - победата на Славчо Атанасов (ГЕРБ – ВМРО) още на първия тур, го е изненадал. „Очаквах балотаж, но животът не свършва с тези избори, а пловдивчани ще имат управление, каквото си избраха сами”, подчерта Георгиев.

„Не успях да се преборя със системата - или я подцених, или надцених себе си”, коментира загубата си Георгиев. За негласувалите 62% от пловдивчани Захари Георгиев каза, че това е или наказателен вот срещу управлявалата досега коалиция, или е израз на безразличие към случващото се в града.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?