Лидерът на ДБГ Димитър Делчев към Фандъкова: Вие ли изпратихте мръсната флашка срещу Мая Манолова

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев към Фандъкова: Вие ли изпратихте мръсната флашка срещу Мая Манолова

"Йорданка Фандъкова да каже по нейна поръчка ли бе занесена във в. Труд мръсната флашка с компромати срещу Мая Манолова и има ли участие ГЕРБ в тази акция" – за това призовава коалиция „България на гражданите“, която подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Коалицията, в която влизат ДБГ, Земеделския народен съюз, НДСВ и "Път на младите" осъжда остро тона, който управляващите задават в тази кампания – натиск и черен пиар.

"От днес започваме отброяване на дните, в които Фандъкова или ще се разграничи, или ще признае кой е занесъл флашката", каза лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Водачът на листата на коалицията за общински съветници припомня, че това не е първият случай на черен пиар и натиск в тази кампания. Преди няколко седмици на мушката бе арх. Игнатов, а БНР спря излъчването на програма "Хоризонт" заради опита да бъде цензурирана и свалена от екран журналистката Силвия Великова.

"След всичко това, вече имаме и флашка, изпратена очевидно от централата на ГЕРБ. След 14 години управление, това ли ни показвате от общината? Надяваме се компетентните органи да вземат мерки, за да бъде кампанията битка на идеи, а не на компромати", заяви още Димитър Делчев.

Малко по-рано днес коалиция "България на гражданите" официално откри кампанията си в НДК. На събитието присъстваха лидерите на партиите, кандидатите за общински съветници и районни кметове.

"Необходима е промяна на този модел на управление, при който властващите се радват на комфорт, но вместо да го използват, за да работят за гражданите, ползите се получават от един близък до властта бизнес кръг, който разпределя порциите за себе си", каза лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Той напомни, че през последните 10 години кметът Фандъкова се опираше на безревервната подкрепа на правителството и милиарди европейски средства за изпълнение на проекти. "Днес София трябваше да прилича на другите западни столици с напълно изградено околовръстно, удобни тротоари за пешеходците и европейска зеленина и чистота. Въпросът е защо не е такава?", заяви още Делчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още по темата

Още от Местни избори 2019