Лидерът на гръцката "Златна зора" лично ще си избере депутатите

Лидерът на "Златна зора" Никос Михалолякос лично ще избере кои да са депутатите на партията в новия парламент, пише гръцкият в. "Етнос" във вторник. Очаква се избраните на парламентарния вот в неделя, да бъдат приканени да подадат оставките си. Така те ще дадат на лидера на партията правото да определи сам състава на парламентарната група в новия парламент.

Според окончателните резултати от изборите, съобщени от министерството на вътрешните работи, "Златна зора" ще има 21 депутати. Много преди вота в неделя от политическата формация са взели решение депутатите да дават възнагражденията си на партията и от нея да получават заплата, която е равна на тази на един подполковник, посочва "Етнос".

Сред новоизбраните депутати на "Златна зора" е и Йоргос Герменис - басист на гръцко-норвежка метъл група, която в известна степен е свързана със сатанизъм, пише изданието. Текстовете на песните им са силно повлияни от древногръцката митология.

Вестник "Катимерини" пише, че почти в цялата страна "Златна зора" получава високи проценти, включително и в столицата. В някои райони подкрепата за нея достига 12 на сто.

На изборите през 2009 г. партията, създадена през 1985 г., получи под 0,25 процента. Изданието цитира изказване на лидера, който определя като цел на "Златна зора" "обединение на Кипър с майка Гърция".

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани