Лидерът на гръцките социалисти планира нова партия

Лидерът на гръцките социалисти планира нова партия

Лидерът на гръцките социалисти Евангелос Венизелос обяви, че в навечерието на парламентарните избори на 17 юни ще представи план за бъдещето на неговата партия ПАСОК и по-специално за намерението му да създаде нова формация. Пред местния телевизионен канал "Мега" Венизелос каза, че планът му предвижда партията да бъде преструктурирана.

Той използвал понятието "демократична формация", което не било съвсем случайно, тъй като източници твърдят, че "новата партия", която водачът на социалистите мечтае да създаде, няма да има същото название като това на сегашната ПАСОК.

Евангелос Венизелос спомена още за смени на хора, за "преструктуриране на демократичната формация" и на "голямото лявоценстристко пространство", "без предразсъдъци и обременености, без стереотипи и без грешките на миналото", тъй като според него наложително било партията отново да открие своята социална база.

ПАСОК се намира в преходен етап и това не е партията, за която мечтая, партията която искам, партията, която планирам.. Тя е това, което получих, каза Венизелос, като намекна и за сблъсък след изборите с т. нар. "ПАСОК от времето на Папандреу".

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?