Лидерът на "Грузинска мечта" не настоява за оставката на Саакашвили

Лидерът на коалицията "Грузинска мечта", която победи напарламентарните избори в Грузия, заяви, че не настоява заоставката на президента президента Михаил Саакашвили, предадеИТАР-ТАСС, цитирана от БТА в сряда.

Милиардерът и кандидат за премиер Бидзина Иванишвили поясни, че вчерашното му мнение по този въпрос не е било негово искане или искане на коалицията.

"Просто отбелязах, че конституцията на Грузия, нагодена към един човек /Саакашвили - бел. на агенцията/, може да създаде много усложнения в политическата ситуация и във връзка с това прецених, че най-добрият изход от тази ситуация би била оставката на Саакашвили," каза Иванишвили. Той подчерта, че това "не беше нито ултиматум, нито искане, а просто отговор на въпроса на журналист по тази тема."

"Сега мога да повторя, че за да бъде избегнато двувластие в страната, един от най-добрите варианти би била оставката на президента, но това не е наше искане, ние сме заявявали, заявяваме го и сега, че нашата коалиция е готова на сътрудничество с президента," изтъкна той.

Президентският мандат на Саакашвили изтича през октомври 2013 г. Една година той ще трябва да работи в условия, при които в парламента мнозинство ще има коалицията "Грузинска мечта", която ще състави правителство.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят