Лидерът на НИЕ Никола Николов е изключен от "Оборище"

Националният изпълнителен комитет на Движението за национално възраждане "Оборище" настоява народният представител и член на комитета Никола Николов да напусне незабавно организацията. Това е решил комитетът днес, съобщи лидерът на "Оборище" Тошо Пейков.

Ръководството на партията осъжда политическото поведение на Никола Николов, който "своеволно е напуснал парламентарната група на НДСВ, направил е непремерени публични изказвания срещу премиера Симеон Сакскобургготски, както и е засегнал доброто име на движението и му е нанесъл сериозни политически щети в страната и в чужбина".

Николов напусна ПГ на НДСВ в началото на февруари и оглави новата парламентарна група НИЕ, в която влизат още 9 бивши царски депутати. Освен това заяви пред медиите, че Симеон Сакскобургготски е излъгал народа.

Тъй като процедурата по изключване на партийни членове е тромава, ръководството на "Оборище" настоява Николов сам да напусне организацията, незабавно.

От "Оборище" заявяват, че подкрепят "усилията на министър-председателя за извеждане на България от националната катастрофа, за модернизация и просперитет".

Споделяне

Още от България