Лидерът на СДС - София област подаде оставка

Председателят на СДС - София област Чанко Дучев подаде оставка от поста си в местната партийна структура и отказа да е водач в листата на "Синята коалиция" в 26 МИР в столицата. Той съобщи това с открито писмо до ръководството на СДС.

В писмото той призова "дясно мислещите хора да подкрепят ГЕРБ на изборите за членове на Европейския парламент и за 41-о народно събрание". Според него, ако ГЕРБ спечели абсолютно мнозинство в следващия парламент, "най-сетне ще бъдат извършени необходимите реформи в секторите здравеопазване, образование и сигурност и България ще заеме достойно място в Европейския съюз".

Дучев мотивира своята позиция с това, че СДС "се разкъсва от вътрешнопартийни спорове и вече месеци наред основната тема е "за" или "против" Иван Костов".

Според него формацията няма смислени послания към гражданите, както и "искрата и ентусиазма, които могат да върнат доверието на хората в СДС".

Областният лидер добавя, че когато през март ръководената от него организация е подкрепила създаването на "Синята коалиция", той е направил това с ясното съзнание, че се поставя началото на един процес на широко дясно обединение.

Дучев е бивш главен секретар на младежката организация на СДС. Той зае този пост след като цялото ръководство на МСДС подаде оставка в несъгласие с политиката на тогавашния лидер на партията Петър Стоянов. Преди да заеме този пост, той бе координатор на СДС за Северозападна България.

Споделяне

Още от България

Как да бъде увековечен художествено Бойко Борисов?