Лидерът на ултрадесните в ЕП поздрави “Атака”

Лидерът на групата на ултрадесните в Европейския парламент "Идентичност -  Традиция - Сувенитет" (ИТС) Брюно Голниш заяви, че резултатът от изборите за евродепутати в България са "успех за българските патриоти и за националното движение "Атака".

Както изглежда, европейските избори са успех за националното движение  "Атака", което досега беше представяно само от един депутат - Димитър Стоянов, уточни Голниш.

Димитър Стоянов няма да дойде сам в Европейския парламент. С присъствието на няколко български депутати, както предвидихме и обявихме при създаването на нашата група, тя ще се разшири", отбелязва Брюно Голниш.

Според него представянето на "Атака” на изборите показва, че има българи, които не могат да бъдат заблудени в обстановката. Те искат да запазят независимостта, която сами са извоювали след столетия на турска окупация и десетилетия на комунистическа диктатура, се казва в специална декларация на ИТС.

"Тези българи не искат поощрявана отвън общност, която си служи с малцинствата, да се меси в техните вътрешни работи или даже да разцепи тяхната нация. Те знаят, че приватизациите са ги лишили от тяхното наследство в полза на олигархията от печалбари, а не в полза на целия народ”, смята Голниш.

Сравнително ниската избирателна активност не е изненада и показва, че най-трудната работа идва след присъединяването, коментира лидерът на Групата на либералите и демократите АЛДЕ в Европейския парламент Греъм Уотсън.

Според него новите български депутати ще имат тежката задача да направят Европейския парламент по-позната институция и да обяснят нейното значение в родината си.

Първите резултати от изборите бяха показани на монитор в пресцентъра на Европейския парламент.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?