Лидерът в мобилните разработки у нас за година удвои оборота си до 2 млн. лв.

Imperia Mobile се ребрандира като Upnetix заради раширяване на портфолиото си

Лидерът в мобилните разработки у нас за година удвои оборота си до 2 млн. лв.

Лидерът в мобилните разработки у нас Imperia Mobile се преструктурира в акционерно дружество и вече ще оперира под ново име – Upnetix, съобщиха от компанията.

Причината е разширяването на бизнеса им с нови услуги и амбициите за разкриване на офис в Западна Европа до три години.

"Стартирахме с амбицията да станем най-голямото студио за мобилни разработки в България. След като го постигнахме, продължаваме напред като Upnetix. Днес нашата мисия е да помагаме на компаниите да превърнат софтуерната иновация в конкурентно предимство чрез технологичната ни експертиза и индивидуални решения", коментира главният изпълнителен директор Радослав Гайдарски.

За две години – близо 2 млн. лв. оборот

Imperia Mobile е създадена от предприемачите Мони Дочев и Доброслав Димитров през май 2015 г. Към момента компанията е създала над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиента в Европа, Северна Америка и Близкия Изток. Сред тях са приложение за градска мобилност с 2 милиона потребители в САЩ, мобилно приложение за европейски телеком, специализирана система за разплащания за един от трите основни интернет доставчика в Индия и уеб платформа за здравни услуги в Европа и Азия.

На българския пазар работят с Националната лотария, Comac Medical, Vbox7, Нетинфо, Credoweb и др.

Оборотът на Imperia Mobile е близо 2 милиона лева за 2016 г., което е ръст от 800% спрямо година по-рано. Броят на работещите за компанията пък се е увеличил пет пъти за две години и вече работят над 100 служители.

Плановете – удвояване на оборота и 60% ръст на персонала

Бързият ръст на компанията показва, че има вакуум не само в мобилните технологии, но и в останалите сфери на дигиталната трансформация на бизнеса. Затова компанията продължава напред под новото име Upnetix и ще предлага цялостни софтуерни иновации за корпоративния сектор.

Новото име на компанията съчетава две от ключовите ценности за нея. От една страна това е устремът към растеж (up), а от друга - широкото поле на експертни знания и опит, които се простират далеч отвъд мобилните разработки – в полето на специализирани уеб платформи, ентерпрайс и облачни решения, посочват от Upnetix.

За тази година плановете ѝ са удвояване на оборота и 60% ръст на персонала си. В следващите две, три години Upnetix залага да отвори офис в Западна Европа, както и да навлезе на пазарите в САЩ и Близкия изток.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?