Лидерката на НФСБ в Костинброд е в ареста за трафик на мигранти

Фронтът осъди всяка съпричастност към престъпление

Лидерката на НФСБ в Костинброд е в ареста за трафик на мигранти

Председателката на оглавявания от вицепремиера Валери Симеонов Национален фронт за освобождение на България (НФСБ) в Костинброд – Анелия Велева, е била задържана по подозрения за трафик на мигранти по време на акция на магистрала "Тракия" в неделя.

Информацията бе потвърдена от партията, след като от МВР съобщиха единствено, че сред задържаните е Анелия В. на 30 г. от Костинброд.

Велева бе кандидат-депутат през 2014 г., както и кандидат-кмет на Костинброд през 2015 г., но така и не получи достатъчно гласове, за да бъде избрана.

"НФСБ осъжда остро каквато и да е съпричастност към криминално деяние, каквото е трафика на хора. Припомняме, че ние сме вносители през 2015 г. на промяна в закона, с която драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора", посочиха от фронта в кратко становище по случая, добавяйки единствено, че ще излязат с нова позиция след приключването на разследването.

По информация на полицията акцията, при която в неделя е била задържана Велева, е реализирана в района на 132-рия километър на магистрала "Тракия" в посока към София. Униформените първо са спрели три автомобила – "Ауди А8", "Ауди А3" и "Мерцедес", а по-късно и "Пежо".

В тях е имало общо деветима българи и петима чужденци – от сирийски и иракски произход, които трябвало да бъдат транспортирани до София. Мигрантите били транспортирани с първите две коли, като водещият бил оборудван със светлинна и звукова сигнализация.

От МВР уточниха още, че работят от около два месеца по разкриването на въпросния канал за незаконен трафик на мигранти. Неофициално от вътрешното ведомство съобщиха, че сред членовете на групата са засечени и бивши полицаи.

Споделяне

Още по темата

Още от България