Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Лидл" е в Топ 3 на най-желаните работодатели в България

0 коментара
"Лидл" е в Топ 3 на най-желаните работодатели в България

Търговската верига "Лидл България" е класирана от над 13 хил. работещи в цялата страна на трето място в класацията за най-желан работодател Employer of Choice, съобщиха от компанията, която е и единственият представител на ритейл сектора в челната тройка.

Проучването се провежда за трета поредна година в България и обхваща въпроси за 50-те най-важни работодателски характеристики, както и специфичните съотношения помежду им, които превръщат дадена компания в успешен и предпочитан работодател.

"Фактът, че се нареждаме в челната тройка на най-желаните работодатели в България в година на глобална криза за нас е важно потвърждение за устойчивата ни политика и грижа към служителите. Отличието придобива още по-голяма тежест, защото не е епизодично, а се нарежда до също толкова значими признания за работодателските ни практики като "Препоръчан работодател" за 2020, ТОП работодател за България и Европа за 2020 и 2021 от Top Employer Institute, "Работодател на публиката" в конкурса Career Show Awards, както и най-желан работодател в ритейл сектора сред студенти и работещи", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".

От компанията допълват, че още преди пандемията предлагат на служителите си прозрачност, ясна комуникация, коректно отношение, отлични условия за развитие и работа. Такива са възможностите за гъвкаво работно време, допълнителен отпуск за рожден ден, гарантирани почивни дни за Коледа, Нова година и Великден за всички служители и атрактивен пакет социални придобивки.

"Лидл България" предлага едни от най-конкурентните възнаграждения в сектора и заедно с това мотивира служители си, като им осигурява разнообразни възможности за допълнителна квалификация и кариерно израстване – над 70% от мениджърите в магазините на веригата са се издигнали отвътре, посочва се в съобщението на компанията.

Съдържание от Лидл България

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.