"Лидл" се извини за махнатите църковни кръстове на опаковките на гръцките й продукти

Продуктите със скандалните опаковси с премахнатите църковни кръстове

От веригата "Лидл" (Lidl) се извиниха на потребителите си заради премахнатите кръстове от снимки на църкви от гръцкия остров Санторини, с които графично е оформена тяхна гръцка продуктова линия, и обещаха в най-кратки срокове да променят обидните опаковки.

Скандалът с премахнатите кръстове от продаваната линия гръцки продукти  Eridanous във веригата върви от няколко дни. Гърция поиска обяснение от компанията, а в Чехия призоваха да не се пазарува от магазините на "Лидл". В България също се разгоря дискусия най-вече в социалните мрежи, където компанията отнесе тежки критики и призиви да се бойкотират стоките ѝ.

"По никакъв начин не сме имали намерение – и никога няма да имаме такова в бъдеще – да изразяваме каквито и да било идеологически или политически гледни точки чрез нашите продукти или опаковките им", заявява се в позиция на дружеството.

В нея не се обяснява защо са премахнати кръстовете от снимките на храмовете на Санторини върху опаковките на гръцката линия, но се посочва, че нейните продукти се продават от няколко години във веригата магазини в цяла Европа и в този период опаковките ѝ са претърпели поредица графични промени.

"Отстраняването на направената грешка в настоящия вариант на дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно. Още веднъж поднасяме най-искрените си извинения за случилото се", пише в позицията на компанията.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?