Lifenews: Доброволци от България се сражават в Югоизточна Украйна

"Доброволци от България се сражават на страната на бунтовниците в Югоизточна Украйна. Българите са решили да отидат в Украйна, за да се борят с нацистите и заради нежеланието си да живеят под диктата на САЩ". Това съобщава руското издание Lifenews.ru, цитирано от "Фокус"

Доброволец от България с прякор Кабул се сражава за бунтовниците в Югоизточна Украйна.

Освен че участва в конфликта, той е продал колата си и е изпратил няколко хиляди долара в помощ на семействата на бойците от армията на Новорусия. В Донбас Кабул се бори срещу американския диктат, а по този начин - и за свободата на България, пише изданието.

"Ако всеки един от нас и от 200-те хиляди руски семейства, които живеят в България, направят една десета от това, което направих аз, бихме победили, а знамето на опълчението ще се развее над парламента в Киев”, казва Кабул.

Българският доброволец се обръща и към своите сънародници, за да им каже, че ситуацията в Украйна е тежка, но не и безнадеждна. Постоянните артилерийски обстрели разрушават болници, училища, инфраструктурата на комуникационните услуги и електроснабдяването.

Според Кабул украинското правителство е завзело властта и ресурсите на страната с помощта на САЩ. Той отбелязва, че в Киев се надяват да останат „на кормилото” с помощта на доставени от Запада оръжия.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?