Лифтът до Витоша поскъпва

От 1 ноември поскъпва сериозно цената на возенето по двете въжени линии от София до Витоша, решил Съветът на директорите на общинското дружество "Въжени линии", съобщиха в понеделник от пресцентъра на Столичната община.

За пътническата въжена линия "Симеоново-Алеко" еднопосочният билет се променя от 3.50 на 4.50 лв., а двупосочният - от 6 на 7 лв. Цената на билета за пътуване между две станции се променя от 1.50 на 2 лв. Билетът между 4-та и 5-та станция обаче поевтинява от 1.50 лв. на левче.

За деца до 14-годишна възраст и за пенсионери еднопосочният билет става от 1 ноември 2.00 лева, а двупосочния - 4 лв. Цената за превозването на велосипеди остава непроменена - 6 лв., а за кучета вече ще се плаща лев вместо досегашните 1.50 лв.

За пътническа въжена линия "Драгалевци-Голи връх" цената за една отсечка от 1.50 става 2 лв., а за две отсечки сегашната 2.50 става 3 лв. Деца до 14-годишна възраст и пенсионери ще плащат за една отсечка лев, а за две – двойно повече. Целодневната карта за велосипедисти и сноубордисти поскъпва с лев и вече ще е 10 лв., а полудневната - от 6 лв. става 7 лв.

Споделяне

Още от Бизнес