Лифтът "Симеоново - Алеко" спря работа заради замръзване

Лифтът "Симеоново - Алеко" спря работа заради замръзване

Кабинковият лифт на Витоша спря работа в събота, заради сериозно обледеняване на въжето. Със сигурност днес работата на лифта няма да бъде възстановена, защото замръзването е много голямо. На сайта на "Витоша ски" ще бъде пуснато съобщение кога съоръжението ще заработи отново.

"Въжето на лифта "Симеоново - Алеко" е замръзнало заради рязката промяна в температурата, съобщи в събота изпълнителният директор на ”Витоша ски“ Костадин Костадинов, цитиран от ”Фокус”.

”Въпреки че е пуснато да се върти, толкова лед се е образувала по него, че въжето се приплъзва и не може да задвижи механизма. В кабинките на лифта няма хора, изтеглени са“, съобщи Костадинов.

По думите му подобно нещо се случва много рядко. ”Това се случва веднъж на 15 години. Причината е рязката промяна на температурата. Действаме в момента, каквото можем да направим, го правим. Понякога срещу природата не може да се действа“, коментира той.

От Столична общитна съобщиха, че пускат допълнителен автобус по линия 66 за превозване на хората във връзка със обледеняването на кабинковия лифт "Симеоново – Алеко“.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?