Лили Маринкова свалена от Канал 3 заради предаване за Пеевски

Лили Маринкова

Журналистката Лили Маринкова, чието предаване "Вън от рая" бе свалено в четвъртък без обяснения от Канал 3, а договорът ѝ с телевизията бе прекратен, обясни в петък пред Нова телевизия, че в отстраняването ѝ "няма драма по принцип".

"Правех си предаването, не можех да имам претенции. Мога да се оплача на арменския поп. Това е една шега, защото управителят (на Канал 3) се нарича Кеворк Марашлян. Той каза, че не разбира от медии, отскоро е в телевизия. И аз си помислих "как може да се наричаш Кеворк и да не разбираш от телевизия” (закачка на Маринкова с Кеворк Кеворкян - бел. ред.). Този човек и една г-жа, която има общо със собствеността (Мария Опренова - официален съсобственик в Канал 3), се държат като безкрайно невещи по медийните въпроси, което не им пречи да се разпореждат. Те са в ролята на новите собственици и много бързо може да унищожиш нещо, което е представлявало журналистически труд", каза Маринкова.

"В България се вливат изключително много пари за медии. Тук, в Канал 3, има силна потребност да се разръчкат нещата и да се види как се намесва това, което представлява приватизацията на БТК, какво представлява "Телелинк”, един много известен Спас Русев. В днешно време много се говори за собствеността върху медиите, но на практика много малко неща за известни”, посочи журналистката.

А по повод неизлъчването на последното ѝ предаване и изтриването му от архива, тя обясни, че това говори за нервност и непредпазливост.

"Много ясно се показва, че има цензурна реакция. Едни опитни хора не биха допуснали това. В предаването безспорно имаше неприятни изказвания. Те бяха свързани с първите моменти от кариерата на Делян Пеевски във Варна, кой го ръкополага, кои са неговите бащи, за това къде е Емел Етем. В случая си мисля, че става дума за интереси на хората, които са собственици и които смятат, че многото медии могат да им помогнат да получат популярност. Това е абсурдно в България”, допълни Лили Маринкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България