Лилов: В България има място за обединена БКП

В България има място за една обединена Българска комунистическа партия, защото има много бедни слоеве сред населението, смята Стратегът на левицата проф. Александър Лилов.

На среща с партийния актив в Стара Загора Лилов препоръча новото управление на страната, което ще се формира след следващите парламентарни избори да се конструира на базата на историческия компромис.

Лилов прогнозира следващият кабинет да се сформира от представители на БСП, левоцентристки партии и умерената центристка десница.

Неотдавна, на сбирка във Варна, Лилов посочи партията на Доган, чийто електорат бе жертва на замисления в кабинетите на комунистическите идеолози т.нар. Възродителен процес, за възможен бъдещ коалиционен партньор на преименувалата се БКП в БСП.

В Стара Загора той подчерта, че последните социологически проучвания сочат увеличаване на доверието към НДСВ и запазване на електората и стабилността на ДПС.

Според Лилов, който е член на ВС на БСП, новото правителство трябва да реализира "национална програма, която да изведе страната от пътя на упадъка, на пътя на националния подем".

Още от България