Лиляна Павлова: ГЕРБ биха подкрепили "качествено правителство от добри експерти"

Лиляна Павлова: ГЕРБ биха подкрепили "качествено правителство от добри експерти"

Някой ден може и да е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ, но засега бившите управляващи ще са "конструктивна опозиция". Това стана ясно от думите на бившия регионален министър и сега депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова пред бТВ.

"Няма невъзможни неща, както се казва "Алиса в страната на чудесата" - всичко е възможно", отговори Павлова на въпрос дали е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ. "Сигурно е възможно, някой ден може и да е възможно", добави тя. Павлова не отговори дали би приела да е министър в кабинета на Пламен Орешарски.

"Очевидно вариантите се менят ежеминутно. Тръгна се от програмно правителство, през експертно, сега политико - експертно, каквото и да значи това", коментира Павлова.

В проектокабинета, който лидерът на ГЕРБ представи само пред медиите, но не и пред парламента, тъй като няма подкрепа за следващ управленски мандат, Лиляна Павлова отново фигурира като министър на регионалното развитие и строителството, но е повишена и във вицепремиер.

Павлова коментира, че като конструктивна опозиция ГЕРБ може да подкрепи бъдещото правителство, както и законопроектите, които са разумни. "Ние заявихме от първия ден, че ще бъдем конструктивна опозиция. Ако има качествено правителство от добри експерти, разбира се че ще ги подкрепим, но ако не е така? Също ако предлагат качествени законопроекти, ще подкрепим всяко едно разумно решение в полза на гражданите", каза Павлова.

Тя коментира, че от решението на Конституционния съд по исканията на ГЕРБ за касиране на изборите зависи дали ще бъде върната държавността. "Когато имаме нарушаване на Изборния кодекс, начинът, по който се провеждат избори, това не трябва да се толерира. Тук говорим за принципа. Имаме компентентен орган да се произнесе, и така ще бъде върнато доверието в държавността", каза Павлова.

Тя отхвърли обвиненията на Волен Сидеров, че ГЕРБ са купували конституционни съдии. "Ако има данни - да сезира компетентните органи", коментира Павлова.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?