Лиляна Павлова на изненадваща проверка на строителството на Западната дъга

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров направиха изненадваща проверка на изграждащата се Западна дъга на Софийския околовръстен път. Това съобщиха от МРРБв неделя.

При проверката двамата установили, че на терен липсват достатъчно работници и техника, като затова са изискали от ръководителя на обекта да ускори работата и да съсредоточи повече машини и работници, за да изпълнят обекта в срок. Съгласно договора за строителството, Западната дъга трябва да бъде завършена в края на октомври тази година.

Западната дъга на Софийския околовръстен път се явява естествено продължение на автомагистрала "Люлин". Изграден, обектът ще осъществява връзка от и към Сърбия с изграждащия се магистрален пръстен в България, като ще осигурява безконфликтно разпределение на локалния и транзитния трафик. Дължината на пътната отсечка е малко над 3 км, а стойността ѝ е над 47,8 млн.лв., осигурени от ОП "Транспорт" (2007-2013 г.). Изпълнител е дружество по ЗЗД "Трейс СОП", съобщават от МРРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България