Лиляна Павлова с неочаквана инспекция на лот "2" на АМ "Струма"

На връщане от Гоце Делчев, където участвала в заседание на УС на Националното сдружение на общините в България, министърът на регионалното развитие и благоустройството лиляна Павлова е инспектирала цялото трасе на лот "2" на автомагистрала /АМ/ "Струма". Става ясно в неделя от съобщение на пресцентъра на министерството.

Тяи се информирала от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км.

Павлова се е срещнала и разговаряла с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на пътната отсечка и е получила уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности. В момента на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

Така срокът за завършване на строителните работи на целия участък е до края на октомври 2015 година.

Министър Павлова и председателят на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров са огледали всички съоръжения - мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента. По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство.

Изпълнител на договора за проектиране и строителство е консорциумът "Струма-Лот 2", в който участват: "Импреза" АД, Италия, "ГБС Инфраструктурно строителство" АД, България, и "Пътстрой-92" АД, България.

Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД "Обединение"Струпа-ПП", в което участват "Пътинвестинженеринг" АД и "Пътпроект" ЕООД - София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.

Споделяне

Още от България