Лиляна Павлова: Събарянето на незаконните ромски къщи в Гърмен ще продължи

Лиляна Павлова: Събарянето на незаконните ромски къщи в Гърмен ще продължи

Всички сме равни пред закона, а законът постановява, че няма никой право да строи без документи, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред журналисти в Благоевград в отговор на въпрос, свързан с изтичащия срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в община Гърмен, предаде БТА в неделя.

Имаме нулева толерантност към незаконното строителство, без да делим по вид сгради или по етнос и хора, които живеят в тези сгради, посочи министър Павлова. В Гърмен има 124 установени, от които остават 102 за събаряне, припомни тя.

Министърът допълни, че има готовност да се пристъпи към събаряне.

Лиляна Павлова каза още, че има взето решение на Общинския съвет в Гърмен, което влиза в сила на 26 август. То постановява специален ред за декларация и създаването от кмета и неговия екип на необходимата организация, за да бъде предоставена тя на всички тези, които живеят в незаконните постройки.

Политиката ни е последователна, виждате, че и във Варна се прави премахване, и в Стара Загора, и в Бургас. Не трябва да се влага емоция, трябва да се спазва законът, добави министърът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?