Лиляна Попова оглави в. "Демокрация"

Сряда е първият работен ден на Лили Попова като главен редактор на всекидневника "Демокрация", който е орган на СДС. Тя е получила поканата от тримата нови членове на Надзорния съвет на вестника - Едвин Сугарев, Пламен Орешарски и Владимир Кисьов. Това съобщи днес за mediapool.bg самата Лили Попова.

Лили Попова заяви, че започва делово, като първо ще се ориентира каква е атмосферата в изданието. После ще решава дали ще уволнява или назначава журналисти. Намеренията на Попова са да направи от "Демокрация" национален всекидневник за масова публика. В него трябва да пишат широк кръг от автори, смята новият главен редактор. Това щяло да се осъществи постепенно.

Преди да приеме предложението да оглави вестника на СДС, Попова беше генерален директор на БНТ. Заради нея управляващото мнозинство на НДСВ и на ДПС промени Закона за радио и телевизия, като вкара изискването шефът на БНТ да има 5 годишен стаж в медията. Новият съвет за електронни медии я освободи предсрочно от поста шеф на националната телевизия. Попова обжалва решението пред ВАС и спечели делото срещу СЕМ.

Попова оглави БНТ след конкурс през 1999 година. През 1996 -та, по време на правителството на Жан Виденов, Лиляна Попова и още шест журналисти от "Хоризонт", бяха уволнени от БНР.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?