Линдзи Лоън осъдена на три месеца затвор

Линдзи Лоън осъдена на три месеца затвор

Американската актриса Линдзи Лоън беше осъдена на 90 дни затвор от съда в Бевърли Хилс (Калифорния) заради нарушаване на условията на пробацията ѝ, употребявайки алкохол. Пробацията ѝ беше наложена заради шофиране в нетрезво състояние през 2007 година, съобщиха световните агенции.
24-годишната Лоън избухна в сълзи, когато съдийката Марша Ревъл прочете присъдата.
Освен тримесечния затвор съдът разпореди Лоън да прекара също толкова време в клиника за рехабилитация на алкохолно и наркозависими хора, след като установи, че тя не е посещавала курсове за рехабилитация през последните месеци, както е било разпоредено в предишно съдебно решение.
На 25 май съд в Лос Анджелис задължи Лоън да носи "антиалкохолна" гривна, която следи дали употребява алкохол, а също редовно да дава кръв за анализ за употреба на наркотици. През юни съдът издаде заповед за арестуването на актрисата, след като "антиалкохолната гривна" сигнализира, че тя е пила по време на церемонията за филмовите награди на MTV. Лоън избегна ареста, след като нейни представители платиха част от гаранция от 200 000 долара.

Още от

Адекватни ли са мерките за кризите с водата и боклука?