Линейка е обстрелвана с въздушна пушка в пловдивската “Шекер махала“

Линейка на центъра са спешна медицина в Пловдив е била обстрелвана с въздушна пушка в ромската “Шекер махала“ в града, съобщиха от здравното министерство. При инцидента няма пострадали от медицинския екип.

Линейката се е отзовала след обаждане за спешен случай с мъж с епилепсия, който е бил със затруднено дишане.

Повикването на тел. 112 е постъпило в 10:24 часа като от министерството посочват, че на място веднага се е отзовал свободен медицински екип, който по време на повикването се е намирал на 200 метра от адреса. Екипът е установил, че пациентът е 49-годишен мъж със захарен диабет от I тип, както и с хронична обструктивна белодробна болест. След като му е оказана необходимата помощ медицинският екип е преценил, че не се налага спешна хоспитализация. В 10.55 ч. екипът изпраща обратна информация до диспечера, че помощта е оказана на място и колата тръгва обратно към центъра.

Няма данни на адреса на посещението да е възниквал конфликт. При потеглянето на линейката обаче по нея е започнала стрелба, вероятно с въздушна пушка. Директорът на спешния център в Пловдив незабавно е информирал ръководството на областната дирекция на МВР и прокуратурата за възникналия инцидент.

Линейката е изтеглена до 3-то РПУ-Пловдив за извършване на оглед.

Споделяне

Още по темата

Още от България