Линкълна като храм

Варненският митрополит Кирил не сметна за нужно да слиза от славния си Линкълн след церемонията по хвърлянето на кръста в морето край Варна в неделя и поръси миряните директно от прозореца на колата си, става ясно от видео на варненския кореспондент на сайта "Дневник" Спас Спасов. 

За първи път варненският владика се появи с придобивката си за празничната никулденска служба в храма "Св. Николай чудотворец" през 2011г., което предизвика смущението на хората

В понеделник на Ивановден Кирил продължи да хвърля Богоявленски кръст, но този път в шадравана в родния си град Плиска.

Денят му започнал с провеждане на тържествена литургия в храма "Свети цар Борис" в Плиска, съобщи БГНЕС. Там митрополит Кирил пристигна рано сутринта от Варна, като слезе от Линкълна си, който този път бе управляван лично от него.

"Ние, които сме от този край, се радваме, че именно тук първо стана българското Богоявление, когато се кръсти Цар Борис и просвети своя народ в християнската вяра. Днес трябва да се стараем да правим всичко, особено младежите, да се въведе редовен задължителен предмет религия, за да могат да се просветят и днешните българи. Защото от това зависи духовното равнище на съвременното ни общество, а оттам и всичко останало. Защото за българските традиции е необходима една здрава основа, върху която да се гради всичко, което съставлява човешкият живот", каза в проповедта си пред гражданите митрополитът.

Още от България