"Линкин Парк" пропагандира на турнето си устойчивото енергоснабдяване

"Енергийната кабина" от концертите на "Линкин Парк"

Американската рок банда "Линкин Парк" (Linkin Park) използва започналото си на 3 ноември турне в Германия, Австрия и Швейцария, което ще продължи до 20 ноември, за да пропагандира устойчивото енергоснабдяване и търсенето на умни енергийни решения по целия свят.

Във всяка зала в единадесетте европейски градове, където ще забиват шестимата музиканти, "енергийна кабина" - специално оборудван мултимедиен контейнер ще предлага по атрактивен начин информация за това, че в много райони на планетата хората не разполагат с електричество. Така ще се насърчават посетителите да научат повече и да дадат своя принос. Феновете ще могат и да се снимат в контейнера, а фотографиите им ще се показват част от предварителното шоу. Така те ще участват и в томбола за специално Linkin Park издание на e-Smart.

Така рок музикантите се включват заедно с немската фирма "Сименс" (Siemens) в кампанията Power the World, която подпомага генералния секретар на ООН Бан Ки-мун за намирането на устойчиви енергийни решения по целия свят.

Около 1.3 милиарда души или 20 на сто от световното население нямат достъп до електричество и затова ООН стартира инициатива и обяви периода от 2014 до 2024 г. за "Десетилетие на устойчивата енергия за всички“.

Споделяне

Още от Общество