Липсата на сайт блокира работата на най-младата община Сърница

Липсата на сайт блокира работата на най-младата община Сърница

Липсата на сайт блокира работата на най-новата българска община – Сърница.

Първите две приети наредби, бяха върнати за преразглеждане от областния управител на Пазарджик Трендафил Величков, който е от квотата на АБВ.

Нормативните документи са за местните данъци и такси и опазването на обществения ред.

Община Сърница няма интернет страница, защото преди нея трябваше да свърши по-важни неща - избор на ръководство, структуриране на комисии, изготвяне на приемно-предавателни протоколи с община Велинград, обясниха от общинската управа.

Според текстове в Закона за нормативните актове от 2008 г. обаче проектът на всяка наредба трябва да бъде публикуван предварително на сайта на институцията, която я издава. Трябва да бъдат изложени и мотивите, а заинтересованите лица имат 14-дневен срок за становища.

"Какъв сайт, кога да го направим? Току-що се отделихме нормативно от община Велинград и приехме наредби за дейностите, които извършваше тя. Щом е така, няма да събираме данъци от хората", коментира шеговито шефът на общинския съвет Любомир Малинов от ГЕРБ.

Така заради липсата на сайт местният парламент ще трябва да прегласува наредбите отново.

Сърница бе отделена в самостоятелна община по решение на правителството на Пламен Орешарски и след като президента Росен Плевнелиев издаде указ за това.

Кмет след балотаж стана Неби Бозов (ДПС), а Малинов беше избран за председател на общинския съвет с подкрепата на Реформаторския блок и ДПС.

Споделяне

Още от България