Липсва документация за преговорите между Гоцев и Видео интернешънъл

Липсва всякаква документация при водене на преговорите преди подписването на договора между БНТ и "Видео интернешънъл". Освен това има нарушение на вътрешните правилници в държавната медия и това е притеснително, заяви депутатът от НДСВ Иван Павлов. Той, както и народните представители Иво Атанасов, Кемал Еюп и Марио Тагарински повече от два часа проверяха рекламните договори на БНТ, сключени през последните три месеца. Те бяха определени от парламентарната медийна комисия да извършат проверката.

Цитиран от Дарик радио, Тагарински съобщи, че договорът с "Видео интернешънъл" е прецедент, защото няма други контракти, които да не са били утвърдени от Управителния съвет на БНТ. Депутатите ще уведомят за резултатите от проверката своите колеги от медийната комисия на заседанието в четвъртък.

По думите на Иван Павлов проблем е разнобоя в Управителния съвет на БНТ относно валидността на договора. Според Марио Тагарински проблем е и нарушеното доверие между генералния директор и УС.

Ако наистина искаме да създадем една общества медиа, може би наистина не трябва да има реклами, защото това е ябълката на раздора, е мнението на Тагарински, цитиран от БТА.

В четвъртък медийната комисия ще бъде запозната с фактите, изложени от ръководството на БНТ. Ще се обсъди и становището на Съвета за електронни медии относно изпълнението на мениджърския договор на генералния директор на БНТ Кирил Гоцев.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?