Липсващ член на секционна комисия пречи да обявят крайните резултати във Враца

Липсващ член на секционна комисия пречи да обявят крайните резултати във Враца

Крайните резултати от изборите във Враца не може да бъде оповестен заради липсващ член на секционна избирателна комисия, който не е подписал секционен протокол, съобщи БНР.

Общинската избирателна комисия във Враца не може да приключи работата си заради жена, която след края на изборния ден е заминала за София и отказва да се върне в града.

Към 15:40 в ОИК са обработени 99.17% от протоколите на секционните избирателни комисии. Резултатите показват, че Калин Каменов от ГЕРБ печели втори кметски мандат със 72.79 на сто.

"Работата на комисията мина много добре, от 7 ч. сме приключили обработката на 109 секционни комисии, но издирваме липсващата госпожа - член на комисията в последната секция при училище „Васил Левски“ . Обърнахме се към полицията писмено, за да я намери и да приключим изборните резултати. За да се оформят книжата, тя трябва да присъства, не вдига телефона си дори на партията, която я е изпратила", каза председателят на ОИК-Враца Момчил Петров пред "Дарик радио".

Той подчерта, че очевидно преднината на Каменов няма как да бъде стопена от резултатите на една-единствена секция. Изборните резултати за кандидатите за общински съветници също няма да се повлияят и не се очаква промяна в мандатите.

"Все още чакаме окончателните резултати и не можем да пренареждаме листите. Нямаме изчислени мандати още", добави Петров.

Споделяне

Още от Местни избори 2019

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?