Листовки мамят софиянци за безплатен градски транспорт

Листовки мамят софиянци за безплатен градски транспорт

За разлепени в различни райони на София лъжливи листовки, че общественият транспорт ще е безплатен през август и септември, предупредиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в сряда.

Обявленията са отпечатани професионално, с логата на Столичната община и на Центъра за градска мобилност, и стилът им е типично административен, заради което и са опасенията, че някои от столичани могат да им повярват и да решат да не си купуват и перфорират билети.

"Информацията е фалшива. Няма решение на ЦГМ или на Столичната община за подобна мярка, нито каквито и да е обстоятелства, които да налагат нейното въвеждане", се посочва в съобщение на сайта на ЦГМ.

"Нямаме кампания за безплатен транспорт през август и септември. Тези, които са поставили листовките са напълно безотговорни и въвеждат умишлено в заблуждение пътниците. Тази листовка няма да оправдае никой, който се е качил без превозен документ при проверка от контрольорите, затова от Столична община призоваваме предвид конкретната ситуация, а и не само всички пътуващи в Столичния градски транспорт да са с валиден превозен документ", заяви Иван Николов, директор на Дирекция "Транспорт", цитиран от БНР.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?