Лица от зората на СДС като Евгений Михайлов влязоха в ДОСТ

Евгений Михайлов

Кинорежисьорът Евгений Михайлов и изследователят на митовете в българската история Георги Боздуганов влизат в листите на партия ДОСТ. Режисьорът и бивш депутат от СДС Евгений Михайлов води в столичния 24-ти многомандатен избирателен район (МИР) в София в листата на коалиция "Обединение ДОСТ". Втори след него д-р Георги Боздуганов, бившия лидер на "Екогласност" и съветник по сигурността на първия демократично избран премиер Филип Димитров.

"За разлика от ДПС, които взимат в листите си националисти, свързани с "Атака" и руски интереси (Слави Бинев и Камен Петков - бел.ред.), ДОСТ подава приятелска ръка на морални стожери на дясната идея, личности с доказани евроатлантически ценности", коментира Местан .

"БСП са ясни и опасни, ДПС са бедствие, "десните" не могат да се определят къде са, голяма част от патриотите са кремълски, ГЕРБ са странно предпазливи. Май само ДОСТ могат да разрушат предначертания сценарий. Какво ли ни чака?", коментира Евгений Михайлов във Фейсбук.

Той е известен с уникалните си документални кадри от първите демократични митинги след 10 ноември 1989 г., заснел репликата на Петър Младенов от 1990 г. "Танковете да дойдат".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?