Лицензите за охранителна дейност ще струват 1500 или 5000 лв.

Правителството промени таксите за издаване на лицензи за частна охранителна дейност. Те ще са различни, според териториалния обхват на дейността на фирмата, съобщи пресслужбата на кабинета.

За издаване на лиценз за извършване на лична охрана на физически лица в отделна област ще се заплаща такса от 1500 лв., а за дейност в цялата страна - 5000 лв., за охрана на имущество за отделна област - 1500 лв., а за имущество в цялата страна - 5000 лв..

1500 лева е лицензът за охрана на мероприятия на територията на отделна област, а 5000 лева - за територията на цялата страна - 5000 лв., за охрана на ценни пратки и товари в отделна област - 1500 лв., а за страната - 5000 лв.

Въвежда се и такса от 150 лв. за издаване на дубликат на лиценза.

Таксата за издаване на удостоверение за психологическа пригодност за осъществяването на охранителна дейност в размер на 80 лв. се заменя с такса за издаване на заключение за психологическа пригодност за осъществяване на частна охранителна дейност в размер на 22 лв. Занижаването ѝ се обуславя от намаляването на разходите, свързани с психологическите изследвания, осъществявани от Института по психология на МВР.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?