Лобист на Бобокови твърди, че от щатския Конгрес искат да наблюдават изборите у нас

Лобист на Бобокови твърди, че от щатския Конгрес искат да наблюдават изборите у нас

В Конгреса на САЩ има голям интерес към изборите в България на 4 април. Това твърди лобистът Маршал Харис от фирмата Alexandria Group International, наета от русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови да защитава интересите им.

Изявлението е направено пред сайта foreignlobby.com. Там е публикувано съобщение, в което се твърди, че двама бивши американски посланици у нас – Джеймс Пардю и Родерик Мур – са разговаряли с дузина служители на Камарата на представителите и Сената.

"Бях впечатлен, че има толкова голям интерес в Конгреса към упадъка на България и нуждата от реформи, както и от мотивацията на служителите, някои от които биха искали да пътуват до страната, за да наблюдават изборите", заявил Харис, цитиран от сайтът.

В информацията се отбелязва още, че "лобистката кампания за подчертаване как отстъпва демокрацията в България дава резултат".

Съобщението за разговора с участието на двамата бивши посланици идва дни, след като двама членове на комисията по външна политика на Сената – Боб Менендес и Джеймс Риш излязоха с позиция, че корупцията в Българися застрашава отношенията със САЩ. От външното ни министерство отговориха, че това била позиция на двамата сенатори, а не на институцията.

Обявената от ГЕРБ за "лична" позиция на двамата сенатори обаче бе публикувана на страницата на комисията по външни работи на Сената и на страницата на американското посолство у нас.

Споделяне

Още от България