Логистичен парк Варна взе сертификат за инвеститор първи клас

Логистичен парк Варна взе сертификат за инвеститор първи клас
Сертификат за инвеститор от клас А получи Логистичен парк Варна, съобщиха във вторник от компанията. Обектът се изгражда в Западната промишлена зона на морската ни столица. Той ще е с обща застроена площ от над 80 хил. кв. м., върху която ще се изграждат складове, които отговарят на международните изисквания, обслужващи офиси и търговски площи.

Инвеститор на обекта е строително – инвестиционната компания “ФерПлей Интернешънъл” (FairPlay International) и  “България Пропърти Девелопмент” (Bulgarian Property Developments), която листва акциите си на Лондонската фондова борса.

Първата копка на логистичния комплекс беше направена пред месец, а инвестицията се оценява на над 100 млн. лв. Обектът ще се строи на три етапа. По план първата фаза трябва да приключи до март 2008 година и на пазара да излязат около 24 хил. кв. м разгърната застроена площ (РЗП).

От компанията уточниха, че сертификатът за инвеститор от първи клас дава възможност да се използва държавна подкрепа за изграждане или довършване на пътни отсечки, които са планирани в общия градоустройствен план на Варна. Сертификатът дава възможност и за отпускане на целеви средства от бюджета за изграждане на части от техническата инфраструктура.

Консултант на проекта е международната агенция за недвижими имоти “Колиърс Интернешънъл” (Colliers International).

Споделяне

Още от Имоти

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?