Локомотив и един вагон дерайлираха на гара Тулово, няма пострадали

Локомотивът и първи вагон на влак №30259 са дерайлирали във вторник вечерта, при влизане на влака в гара Тулово, съобщи пресцентърът на транспортното министерство.

Нито един от 25-те пътника и обслужващия персонал на влака не са пострадали, съобщи Марин Георгиев, началник на товаро-пътническа служба в Стара Загора пред БНР. Той е бил на мястото на инцидента от снощи до тази сутрин. Пътниците от влака, който е обслужвал линията Казанлък - Сливен, още снощи са извозени с автобуси до Сливен.

Влакът е тръгнал в 19.20 ч. от Казанлък и по маршрут е трябвало да пристигне в 21.21 ч. в Сливен. В 19.35 ч. той е дерайлирал.

Инцидентът не е причинил прекъсване на движението на влаковете по тази линия, уточниха от транспортното министерство. Нанесени са повреди на железния път.

След вдигането на локомотива ще започне измерване на техническите му параметри, както и тези на вагона и релсите. Инцидентът и причините за катастрофата ще разследва анкетна комисия, назначена от генералния директор на националната компания "Железопътна инфраструктура". По първоначални данни една от възможните причини е амортизирана техника на вагоните.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?