Лондон арестува четирима военни - членове на неонацистка групировка

Лондон арестува четирима военни - членове на неонацистка групировка

Британската полиция арестува четирима мъже по подозрение, че са участвали в заговор за извършване терористични атентати като членове на "Национално действие" - групировка с неонацистки възгледи, предаде ДПА.

Британското министерство на отбраната потвърди, че четиримата арестувани са военнослужещи на активна служба, предаде Асошиейтед прес.

Четиримата мъже са членували в "Национално действие"- неонацистка групировка, забранена в Обединеното кралство. Членуването в нея и привличането на подкрепа за организацията се наказва с до десет години лишаване от свобода.

Четиримата са на възраст между 22 и 32 години и са от различни райони на Великобритания. Заподозрени са в участие в "иницииране, подготвяне и подстрекателство към извършване на терористични актове" и членство в забранена организация, заяви полицията в графство Уест Мидландс.

Заявено бе също, че мъжете са задържани в хода на предварително планирана и осъществена под ръководството на разузнавателните служби операция, както и че "не е имало заплаха за обществената сигурност".

На няколко адреса са извършени обиски във връзка с арестите.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?