Лондон е най-добрият град за бизнес в Европа

Лондон, Париж, Франкфурт на Майн, Брюксел и Амстердам са европейските градове, които предлагат най-добри условия за правене на бизнес, според разпространено вчера проучване, цитирано от електронното издание на в. Москоу таймс.

Проучването Юръпиън Ситис Монитор се прави от международната консултантска фирма Кушмън енд Уейкфийлд Хийли енд Бейкър от 1990 г. насам. То класира 30 европейски града според мненията на висши корпоративни ръководители по редица показатели, които оказват влияние върху решенията им къде да правят бизнес.

Основните от тях са държавната политика, наличието на квалифицирана работна ръка, комуникациите и транспортната инфраструктура, разходите за издръжка, качеството на живота, достъпа до фирми-доставчици, броят на езиците, които се говорят в дадения град, замърсяването и трафика.

На 17-то място в тазгодишната класация се нарежда Прага, на 22-о е Варшава, следвана от Будапеща. За първи път от 1998 г. насам Москва не е най-лошият град за бизнес на Стария континент. В тазгодишната класация тя заема 28-о място. На последните две места се нареждат Хелзинки и Атина.

По БТА

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?