Лондон иска проучване за вълната от българи и румънци през 2014 г.

Британското министерство на външните работи е поръчало на Националния институт за икономически и социални изследвания да направи независимо проучване колко българи и румънци ще се установят в страната. Става въпрос за периода непосредствено след януари 2014 година, когато отпаднат трудовите ограничения за гражданите на двете най-нови държави членки на Европейския съюз. Това съобщи в броя си във вторник вестник "Файненшъл таймс", цитиран от бТВ.

Авторитетният британски икономически всекидневник коментира, че министрите от коалиционното правителство на консерваторите и либералните демократи са в безизходно положение. Ако посочат в своите прогнози прекалено ниски числа, те ще бъдат обвинени, че подценяват проблема като своите предшественици преди 9 години. Ако посочат обаче прекалено високи числа, ще изглеждат като паникьори.

Британската антиимиграционна лобистка група "Майгрейшън уоч" прогнозира миналата седмица, че 50 хиляди българи и румънци може да се установяват в страната през следващите пет години.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?