Лондон изпрати на виетнамските власти документи за 39-те души, открити в камион

Лондон изпрати на виетнамските власти документи за 39-те души, открити в камион

Великобритания е изпратила във Виетнам за проверка документи за четирима от мъртвите, открити в камион в графство Есекс, съобщи виетнамското правителство, цитирано от Ройтерс.

Британската полиция съобщи, че в събота в ирландската столица е бил арестуван мъж, който е представлявал интерес за разследването на случая с 39-те тела, намерени в камиона.

"Мъж, арестуван от Гарда (полицията) в пристанището на Дъблин в събота, 26 октомври, е човек, който е от интерес за нашето разследване на убийство във връзка с 39-имата души, открити мъртви в камион в Пърфлийт в сряда, 23 октомври", съобщи полицията в Есекс.

Китай изрази надежда, че Обединеното кралство бързо ще идентифицира телата, открити в Югоизточна Англия, предаде Асошиейтед прес. Първоначално полицията смяташе, че жертвите са китайци, но междувременно десетки виетнамски семейства съобщиха за изчезнали свои близки и за подозренията си, че те може да се сред мъртвите.

Китайският зам.-външен министър Чен Сяодун призова международната общност да си сътрудничи в борбата срещу незаконната имиграция. Чен таза, че по случая "трябва да се работи съвместно и той да бъде правилно разрешен от всички заинтересовани страни, така че да можем да предотвратим подобна трагедия в бъдеще".

Британските власти обвиниха 25-годишния шофьор на камиона за убийството на 39-те души и в заговор за трафик на хора. Днес той трябва да се яви пред съда.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа