Лондон обещава балансирана имиграционна политика след Брекзита

Лондон обещава балансирана имиграционна политика след Брекзита

Великобритания ще следва балансирана имиграционна политика, щом напусне Европейския съюз. Тя ще опита да привлече висококвалифицирани работници, но ще намали като цяло броя на мигрантите, каза министърът на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Ройтерс в сряда.

Вестник "Гардиън" публикува предишната вечер изтекъл документ, разкриващ планове за намаляване на броя на идващите на острова нискоквалифицирани европейски работници, когато Великобритания напусне блока през 2019 г.

"Трябва да се намери баланс. Искаме да привлечем в тази страна висококвалифицирани хора, които да дойдат тук и да дадат своя принос за обществото ни", каза Фалън в ефира на телевизия "Скай нюз".

"Също така искаме да се уверим, че британските компании са готови да обучават британски работници. Хората казаха ясно, че искат имиграцията не да бъде спряна, а да бъде поставена под контрол", добави той.

Фалън даде интервю и за радио ББС, в което говори по най-горещата в момента тема от международния дневен ред - Северна Корея.

По думите му Китай държи ключа към решаването на севернокорейската ядрена криза и трябва да използва влиянието си, за да се справи със своя съсед.

"Китай държи ключа, петролът за Северна Корея идва от Китай. . . Китай има не само влиянието, но и много от лостовете, необходими за промяна в поведението на Северна Корея", каза Фалън, цитиран от БТА.

Споделяне

Още от Свят