Лондон отхвърли опитите на Париж да стане нов финансов център

Лондон отхвърли опитите на Париж да стане нов финансов център

Британското правителство отхвърли опитите на Франция да привлече високо финансиране към Париж след Брекзит, като даде заявка, че Лондон ще остане глобален финансов център.

Париж се състезава с конкурентни финансови центрове в Европа за работни места, които биха могли да се изнесат от Лондон поради излизането на Великобритания от Европейския съюз.

"Лондон е водещият световен финансов център с най-голям пазарен дял за финансовите услуги в света", заяви говорител на правителството пред АФП.

"Ние сме решени да запазим конкурентоспособността на града и в бъдеще. Искаме финансовите услуги да продължат да процъфтяват тук и сме готови да помогнем на индустрията да увеличи възможностите си", допълни той.

Френският премиер Едуард Филип в петък изложи редица мерки, насочени към повишаване на привлекателността на Париж. Сред тях е отмяната на плана за разширяване на сегашния 0.3% данък върху финансовите транзакции, премахване на най-високата група от данъци върху дохода и задържането на бонуси от изчисляването на обезщетението за "рискови лица" като борсови посредници.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?