Лондон отложи следващия етап от разхлабването на коронавирусните мерки

Борис Джонсън

Британското правителство реши да отложи с най-малко две седмици следващия етап от разхлабването на коронавирусните мерки в Англия, което беше предвидено за утре с повторното отваряне на някои обществени места, заради скок на новите случаи на заразяване с коронавируса, предаде Франс прес.

Очакваше се от утре да бъдат наново отворени казината, залите за боулинг, ледените пързалки и концертните зали. Трябваше да бъдат отново разрешени и сватбените приеми до 30 души.

Задължителното носене на предпазни маски, което до момента важеше само за търговските обекти, ще бъде въведено от 8 август и за други места като музеите, киносалоните и религиозните обекти.

"Знам, че мерките, които вземаме, ще са тежък удар за много хора, за всички, чиито сватбени планове сега са нарушени или които не могат да празнуват Айд ал Адха както биха искали. Наистина съжалявам, но просто не можем да поемаме рискове", заяви премиерът Борис Джонсън.

Заради увеличаването на заразените, от днес в някои части на Северна Англия се въвеждат нови ограничения. На жителите на графство Голям Манчестър и на части от Източен Ланкашър и Западен Йоркшър вече е забранено да приемат гости в своите жилища или градини. Мярката обхваща над 4 милиона души.

Споделяне

Още от Коронавирус