Лондон отново отваря полева болница

Лондон отново отваря полева болница

Полева болница в Лондон ще бъде използвана, ако е необходимо, за да бъдат разтоварени другите лечебни заведения в британската столица, заяви днес министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.

Той говори след изтичане в медиите на официални документи, според които има опасност до две седмици градът да остане без свободни болнични легла.

Прогнозите бяха публикувани от изданието "Хелт сървис джърнъл". Според тях дори пациентите с коронавирус да се увеличават с най-ниския възможен темп, до 19 януари лондонските болници пак ще изпитват недостиг от близо 2000 легла за интензивно лечение.

Помолен да коментира тези прогнози, Ханкок заяви, че е обезпокоен от напрежението, под което е поставена Националната здравна служба. Британското правителство пренасочва допълнителни ресурси към местата, където натискът е най-голям, отбеляза той.

"Например, в Лондон, правим така, че да е сигурно, че Болница "Найтингейл" ще бъде в готовност и при нужда ще може да разчитаме на нея", каза Ханкок.

Болница "Найтингейл" е полева болница, която беше отворена в британската столица в началото на пандемията, припомня Ройтерс.

От вторник Англия отново е под пълна карантина. Училищата са затворени, а на хората бе наредено да си стоят у дома, докато властите се опитват да ограничат разпространението на инфекцията, засилило се донякъде и заради силно заразната нова разновидност на коронавируса.

Вчера за първи път от април броят на регистрираните смъртни случаи за денонощие в Обединеното кралство надхвърли 1000. Починалите в страната от началото на пандемията общо са над 77 300 - най-големият брой в Европа.

Лондон и Югоизточна Англия са най-засегнатите райони от новия щам.

Болница "Найтингейл", която се помещава в Конгресен център "Ексел" в източната част на британската столица, първоначално беше разкрита за интензивно лечение на коронавирус, но в нея бяха настанени за лечение само 51 пациенти, преди през май да бъде демонтирана.

"Хелт сървис джърнъл" съобщи, че болницата е преобразувана за прием на пациенти без Covid-19, възстановяващи се от операции и други процедури, за да се облекчи нуждата от безпрецедентно голям брой легла на други места.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Как да бъде увековечен художествено Бойко Борисов?