Лондон отново отваря полева болница

Лондон отново отваря полева болница

Полева болница в Лондон ще бъде използвана, ако е необходимо, за да бъдат разтоварени другите лечебни заведения в британската столица, заяви днес министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.

Той говори след изтичане в медиите на официални документи, според които има опасност до две седмици градът да остане без свободни болнични легла.

Прогнозите бяха публикувани от изданието "Хелт сървис джърнъл". Според тях дори пациентите с коронавирус да се увеличават с най-ниския възможен темп, до 19 януари лондонските болници пак ще изпитват недостиг от близо 2000 легла за интензивно лечение.

Помолен да коментира тези прогнози, Ханкок заяви, че е обезпокоен от напрежението, под което е поставена Националната здравна служба. Британското правителство пренасочва допълнителни ресурси към местата, където натискът е най-голям, отбеляза той.

"Например, в Лондон, правим така, че да е сигурно, че Болница "Найтингейл" ще бъде в готовност и при нужда ще може да разчитаме на нея", каза Ханкок.

Болница "Найтингейл" е полева болница, която беше отворена в британската столица в началото на пандемията, припомня Ройтерс.

От вторник Англия отново е под пълна карантина. Училищата са затворени, а на хората бе наредено да си стоят у дома, докато властите се опитват да ограничат разпространението на инфекцията, засилило се донякъде и заради силно заразната нова разновидност на коронавируса.

Вчера за първи път от април броят на регистрираните смъртни случаи за денонощие в Обединеното кралство надхвърли 1000. Починалите в страната от началото на пандемията общо са над 77 300 - най-големият брой в Европа.

Лондон и Югоизточна Англия са най-засегнатите райони от новия щам.

Болница "Найтингейл", която се помещава в Конгресен център "Ексел" в източната част на британската столица, първоначално беше разкрита за интензивно лечение на коронавирус, но в нея бяха настанени за лечение само 51 пациенти, преди през май да бъде демонтирана.

"Хелт сървис джърнъл" съобщи, че болницата е преобразувана за прием на пациенти без Covid-19, възстановяващи се от операции и други процедури, за да се облекчи нуждата от безпрецедентно голям брой легла на други места.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?