Лондон ще предоставя безплатни офиси за софийски предприемачи

Лондон ще предоставя безплатни офиси за софийски предприемачи

За временно ползване на безплатни офиси в Лондон от софийски предприемачи, които искат да работят в британската столица, се договориха изпълнителният директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции Владимир Данаилов и Тони Маорджиота, представител на британската агенция "Лондон и пратньори" (London and partners).

Това е станало в рамките на визитата на водената от кмета на София Йорданка Фанкъдова делегация в Лондон. Предстои да се обсъди и подпише споразумение за обща работа.

Документът ще ангажира Лондон да предоставя цялостна подкрепа за софийския бизнес като осигуряване на помощ за отваряне на фирма, намиране на кадри, контакти за работа и представяне пред местния бизнес. На свой ред софийската приватизационна агенция ще предложи същата конкретна подкрепа на лондонския бизнес, който иска да инвестира в София, каза Данаилов.

Лондон има подобни споразумения с градове като Лисабон, Париж, Тел Авив и Лос Анджелис.

Лондонската агенция се финансира 50 на сто от общината на британската столица, а другите 50 процента се дават от  бизнеса. В  нея работят около 150 души, които развиват проекти в областта на насърчаването и привличането на чужди предприемачи, образованието и туризма.

Споделяне

Още от Бизнес