Лондон спира и жилищните помощи за имигранти

Великобритания ще спре да помага на безработните имигранти от други страни членки на Европейския съюз да покриват разходите си за жилище. Това заявиха в понеделник британските министри на вътрешните работи Тереза Мей и на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит, цитирани от Ройтерс и БТА.

 

От април новопристигналите граждани на други страни от ЕС няма да могат да получават едновременно помощи за безработица, известни като обезщетение за търсещи работа, и жилищни помощи, посочват Мей и Дънкан Смит в съвместна статия във в. "Дейли мейл".

 

Имигрантите, които загубят работата си и минат на помощи за безработица, ще могат да получават жилищни помощи до шест месеца. След това те ще трябва да покажат, че имат реални перспективи за работа, се уточнява в публикацията.

 

Според статията, озаглавена "Срамно предателство", британските работници са предадени от системата, която ги оставя в периферията, докато дава работни места на чужденците.

 

"Тези нови проверки за имиграцията и помощите ще наложат строг контрол върху онези, които се опитват да експлоатират системата", посочват министрите.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?